خیلی اتفاق خوبی است که با نشان دادن هنر نقاشی بر روی قهوه بتوان به برزیل، سرزمین‌ قهوه‌ها سفر کرد، حالا این اتفاق در مسابقه نقاشی روی قهوه در تهران افتاده است.

خیلی اتفاق خوبی است که با نشان دادن هنر نقاشی بر روی قهوه بتوان به برزیل، سرزمین‌ قهوه‌ها سفر کرد، حالا این اتفاق در مسابقه نقاشی روی قهوه در تهران افتاده است.

710461_813

دومین دوره مسابقات باریستای ایران با موضوع لته آرت (هنر طراحی با شیر روی قهوه) که در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش و با همت سایت رستوران یابی فیدیلیو که به عنوان تنها برگزار کننده این مسابقات در ایران شناخته می‌شود قهرمان خود را شناخت. این مسابقات روز چهارشنبه ۲۷ آبان ماه آغاز شد و طی ۳ روز باریستاهای هنرمند ایرانی در حضور ۴ داور و چهره سرشناس بین المللی که همگی قهرمان جهان در سال ۲۰۱۴ و قهرمان همین مسابقات در کشورهای ایتالیا، ترکیه و کره جنوبی بودند به رقابت پرداختند که در نهایت جایزه نفر اول مسابقات لته آرت ایران که سفر ۷روزه به کشور برزیل بود به قهرمان مسابقات اهدا شد و این برنده خوش‌شانس حمیدرضا بصیری بود.

710462_470

نقاشی چهره روی قهوه

یکی از بخش های مهم فستیوال امسال وجود جشنواره تخصصی قهوه، چای و شکلات بود در این جشنواره برندهایی مثل چای گوزل ،خانه کاپ‌کیک ،قهوه لانجین ،کوکی باکس ،دومینو ، هایپ، براتزر و… پذیرای عموم علاقه مندان بودند و با محصولاتشان از آنها پذیرایی می کردند.

از دیگر از بخش های جالب توجه هم حضور مهیار تهرانی بود که در این سه روز این هنرمند کافی گرافیست در نمایشگاه حضور داشت و با ابزار های ویژه روی قسمت سفید کاپوچینو صورت آدم ها را طراحی می کرد. مهیار تهرانی هر روز چند ساعتی را در بخش نمایشگاه، در غرفه بتزرا و لانجین به اجرای برنامه پرداخت و با استقبال زیادی هم مواجه شد. خیلی از بازدید کننده ها از او می خواستند که صورتشان را روی قهوه نقاشی کند تا بتوانند با آن عکس یادگاری بگیرند.

710463_757

رقابت هایی برای تمام فصول

میثم مشایخی مدیر سایت رستوران یابی فیدیلیو و برگزارکننده مسابقات باریستا در ایران در این باره می‌گوید: در ۳ روز گذشته مسابقات زیادی هم با اسپانسرینگ خیلی از برندهای حاضر در نمایشگاه برگزار شد. مثل مسابقه تهیه نوشیدنی‌های سرد که در روز دوم برگزار شد یا مسابقه ماچا لاته. البته ماچا یکی از سالم‌ترین و مفیدترین چای‌های دنیا است، یک چای شرقی که باید خوب در هاون ساییده بشود تا قابل استفاده باشد و در نهایت هم به رنگ سبز غلیظی سرو می شود. روی این چای هم می‌توان طرح‌های(آرت‌های) مختلفی را پیاده کرد. در این مسابقه لاته آرتیست‌های خیلی خوبی که یا در مسابقه اصلی حذف شده بودند و یا از خارج از مسابقه بودند، شرکت کردند که در نهایت از میان ده نفر از شرکت کننده‌ها برنده ماچا لاته هم صبح روز جمعه مشخص شد.

710464_782

آموزش برای تازه واردها و حرفه‌ای‌ها

بساط کلاس‌های آموزشی هم در کنار نمایشگاه برقرار بود ، کارگاه‌هایی که توسط آکادمی قهوه به صورت تخصصی برای شرکت کننده‌ها تدارک دیده شده بود که شامل کلاس‌های باریستا، لته آرت و… بود، این کلاس‌های آموزشی تقریبا تمام بخش‌های تخصصی قهوه را پوشش می‌داد.

مشایخی برگزارکننده مسابقات باریستا و فستیوال قهوه، چای و شکلات می‌گوید: ۲ کارگاه آموزشی عمومی هم در ۳ روز برگزار شد که شامل معرفی و آموزش تهیه قهوه ترک می‌شد و این کار را آقای تورگای، قهرمان قهوه ترک دنیا روی استیج اجرا کرد.

مشایخی همچنین ادامه می‌دهد: آموزش اولیه لته آرت نیز توسط مهران محمدی نژاد که قهرمان ملی سال گذشته بود، در غرفه بتزرا برای بازدید کنندگان اجرا شد.

710465_387

بر باریستاها چه گذشت؟

می توان گفت مسابقات باریستا (لته آرت) مهم ترین بخش این فستیوال بود. برای این بخش میهمان های زیادی دعوت شده بودند و باریستاهای زیادی هم در این رقابت شرکت کرده بودند ، داوری این دوره از مسابقات را هم خانم Chiara Bergonzi قهرمان ۳ دوره لته آرت ایتالیا و نایب قهرمان مسابقات جهانی لته آرت ۲۰۱۴ ، آقای Paul Um یک از معروفترین هنرمندان لته آرت دنیا و قهرمان مسابقات لته آرت کره جنوبی و همچنین یکی از مدرسان آکادمی قهوه ایران بر عهده داشتند.

710466_291

در روز اول مرحله مقدماتی ۴۸ باریستا در مسابقه حضور داشتند. به همین علت هم مسابقه‌ها از ۱۰ صبح تا هفت و نیم شب طول کشید. این مسابقه‌ها دو به دو و در قالب ۲۴ رقابت اجرا شد که در آن هر کدام از باریستا‌ها باید دو فنجان یک شکل از لته آرت را در زمان ۸ دقیقه تهیه می‌کردند و در اختیار داورها قرار می‌دادند. داورها هم بعد از بررسی فنجان‌ها و شکل‌های ایجاد شده روی آن، بعد از شمارش معکوس با اشاره فنجان مورد نظرشان را انتخاب می‌کردند، در نهایت هم باریستایی که رای بیشتری به دست آورده بود، برنده رقابت می‌شد. از جمله اتفاق‌های جالب مسابقات در روز اول این بود که محمد آقامحمدخانی برنده مسابقات سال قبل و رئیس انجمن باریستاهای ایران رقابت را به یک جوان تازه کار واگذار کرد.

از میان این ۴۸ نفر ۲۴ نفر به مرحله بعد صعود کردند. در روز دوم جشنواره، مرحله نیمه نهایی مسابقات از ساعت یک ظهر شروع شد ، این مرحله به این صورت بود که هر کدام از باریستاها به تنهایی روی سن می آمدند و ۲ جفت فنجان قهوه (طبق استاندراد جهانی مسابقات) خود را با طرح مورد نظر در مقابل داورها قرار می‌دادند و داورها هم به این چهار فنجان که دو به دو با طرح‌های کاملا یک شکل و یک اندازه تزئین شده بودند امتیاز دادند، شاخص‌های امتیازدهی هم به پیچیدگی طرح، خلاقیت موجود در طرح و پرهیز از طرح های تکراری، قرینه بودن طرح ، ثابت بودن آن روی فنجان، شبیه بودن آن به طرحی که از قبل در اختیار داورها قرار داده بودند، بسنگی داشت. در نهایت ساعت هفت و نیم عصر ۶ نفری که بیشترین امتیاز را داشتند به دور فینال رفتند، منصور زندی نهاد ، مهراب بهرامی ، فربد رضوی نیا ، حمید رضا بصیری ، مرتضی میر طالبی و شروین هریسی فینالیست‌های مسابقات فیدیلیو بودند.

در مرحله نهایی اما کار سخت تر شده بود و شرکت کنندگان باید در زمان ۱۰ دقیقه علاوه بر دو جفت فنجان لته آرت یک جفت اسپرسو ماکیاتو را هم طرح می‌زدند که این کار به دلیل سرو ماکیاتو در فنجان‌های کوچک سخت‌تر از لته آرت بود و همه طرح‌ها هم از قبل باید در اختیار داور‌ها قرار می‌گرفت که با طرح زده شده در زمان مسابقه مقایسه شود. داورها دوباره به این طرح‌ها امتیاز می‌دادند و در نهایت هم حمید رضا بصیری نفر اول مسابقات و برنده جایزه ویژه (همان سفر معروف به برزیل) شد.

قهوه

710468_250

710469_715

710470_214

710471_818

منبع: برترینها

Share the post "مسابقه «نقاشی روی قهوه» در تهران"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • E-mail

Related posts:

  1. درخشش ۳ کودک و نوجوان ایرانی در مسابقه نقاشی اسپانیا
  2. مسابقه مردان با ریش و سبیل+تصویر
  3. آشنایی با وحشی ترین و خونین ترین مسابقه + عکس
  4. مسابقه دانشجویی خلاقیت رنگ ها برای اولین بار برگزار می‌شود
Tweet مسابقه «نقاشی روی قهوه» در تهران - تصویر 12
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه